Projecten en advies

Informatie

Omschrijving: De zolder op de eerste verdieping van deze twee onder één kap woning kon alleen gebruikt worden als (te)grote bergruimte. Enkel ter plaatse van de nok was er stahoogte. De opdrachtgever wenste meer functionele ruimte voor fitness e.d. met een buitenruimte zonder de esthetische kant uit het oog te verliezen. Kraak & Tack heeft de schets van de opdrachtgever omgezet in enkele ontwerpvarianten waarbij het dak is opgetild. Na enkele intensieve ontwerpafspraken is gekozen voor het vormen van twee kamers die worden ontsloten door een centrale ruimte met sanitair. Zij omarmen gedeeltelijk de gecreëerde buitenruimte, een royaal dakterras op een bijzondere plek. De stijlloze hoekstukken van het daar toegepaste hekwerk volgen de schuine daklijn waardoor deze subtiel op elkaar aansluiten. 

We hebben voor zink als gevelmateriaal gekozen. Een vrij lichte tint die prettig contrasteert met het bestaande antraciete en zandkleurige baksteen en de witte goten. De nieuwe kozijnen zijn zoals de bestaande geschilderd. 

Door de uitbreiding is het bruikbaar oppervlak flink toegenomen. Mooie ruimtes met zon-en daglicht grenzend aan een comfortabele buitenruimte. Er is nu voldoende plek voor apparaten en inrichting en de gehele eerste verdieping mag nu als volwaardig gezen worden  

Werkzaamheden: ontwerp, vergunningstekeningen, werktekeningen, aanbesteding en bouwbegeleiding.

aannemer: C. Spek BV


Aanbevolen artikelen bezonning.

    Geen documenten gevonden.